Daimler розгорне масштабне сховище енергії на основі батарей для електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Daimler розгорне масштабне сховище енергії на основі батарей для електромобілів

Технології&Авто
678
Вже на початку 2016 року компанія Daimler AG має намір ввести в експлуатацію великомасштабне сховище енергії, побудоване із застосуванням колишніх в експлуатації акумуляторних блоків для електричних і гібридних автомобілів.
Повідомляється, що в залежності від модифікації батарейні модулі Daimler розраховані на роботу в складі транспортного засобу до десяти років за умови збереження як мінімум 80% початкової ємності. Після цього блок рекомендується замінити для збереження заявлених характеристик потужності і запасу ходу транспортного засобу.
Однак навіть після закінчення терміну служби акумулятори залишаються цілком працездатними і можуть застосовуватися в складі стаціонарних сховищ енергії ще протягом десяти років. Саме цією можливістю і має намір скористатися компанія Daimler AG.
Повідомляється, що масштабна майданчик по запасанню енергії з’явиться в німецькому місті Люнен. В цілому планується задіяти 1000 автомобільних акумуляторних блоків, які забезпечать сумарну ємність в 13 МВт · год.
Передбачається, що енергія буде накопичуватися в акумуляторах завдяки відновлювальним джерелам – вітру і Сонця. При необхідності вона буде подаватися в загальну електричну мережу, скажімо, для задоволення потреб у години пікового навантаження або при аваріях.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас