Аналітик пояснила, чому податкова реформа - не головне — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітик пояснила, чому податкова реформа - не головне

Казна та Політика
506
За підтримки і присутності місії Міжнародного валютного фонду в Україні будуть прийматися необхідні реформи.
Це вплине і на прийняття Державного бюджету та нової податкової реформи. Проте останнє, можливо, не найбільш першочергове.
Про це в ефірі “Чорноморської телерадіокомпанії” розповіла аналітик фінансових ринків Марія Сальникова.
“За підтримки і присутності місії МВФ в нашій країні будуть прийматися необхідні реформи. Тобто в наказовому порядку і оперативно. Це вплине і на прийняття держбюджету і нової податкової реформи”, – відзначає експерт.
Аналітик вважає, що краще прийняти проект Міністерства фінансів. “Зокрема, через те, що людина, яка представляє цю реформу (глава Мінфіну Наталя Яресько. – Ред.), знаходиться в цій структурі, розуміє всі ризики, завдання та труднощі, які стоять перед ним. Бачить ситуацію, як її потрібно змінювати, і, можливо, ми бачимо якийсь з етапів. Тому, напевно, саме цей варіант потрібно приймати “, – пояснила Сальникова.
Однак, звертає увагу експерт, необхідно звертати увагу більше не на податкову реформу, а на залучення інвестицій в країну.
“Інвестиції створюють робочі місця. Якщо повернутися до податкової реформи, то чомусь основна увага приділяється все ж великому бізнесу, упускаючи при цьому малий і середній бізнес. Хоча це ті складові, які могли б піднімати економіку: щоб у нас всі були зайняті і при справі “, – резюмувала фінансовий аналітик.
Нагадаємо, за словами Яресько, пропонована Кабміном податкова реформа, яка планує в тому числі скасування спотворень у сплаті податків, дозволить уникнути формування дефіциту бюджету 2016 року в розмірі не менше 68 млрд грн.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас