В Україні змінилася процедура оформлення автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні змінилася процедура оформлення автомобілів

Особисті фінанси
4875
При оформленні автомобіля в сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ продавцю і покупцю достатньо підписати договір купівлі-продажу в присутності адміністратора, який безкоштовно засвідчить особистості учасників угоди на підставі їх документів. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.
“Сьогодні виніс постанову на (засіданні) Кабінету Міністрів і був активно підтриманий: використання довідок-рахунків при оформленні автомобілів скасовано”, – написав Аваков на своїй сторінці в Facebook.
За словами міністра, відтепер для реєстрації автомобіля на нового власника достатньо: підписати договір купівлі-продажу (дарування) продавцем і покупцем особисто в будь-якому сервісному центрі МВС України у присутності адміністратора Центру за пред’явленням документа, що посвідчує особу. Вартість послуги – тільки обов’язкові платежі, встановлені законом; нотаріально посвідчити договір купівлі-продажу та надати його в будь сервісний центр України; сплатити обов’язкові платежі плюс послуги нотаріуса.
Для покупців нових автомобілів у салонах (у юридичної особи), як зазначив міністр, достатньо надати в сервісний центр договір, посвідчений печаткою продавця і свої документи, а також сплатити обов’язкові платежі, встановлені законом.
“Корупційна можливість обдирати автолюбителів через довідки-рахунки знищена як клас!” – Підкреслив Аваков.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас