У структурі Fujitsu з'явиться підрозділ «Інтернету речей» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У структурі Fujitsu з'явиться підрозділ «Інтернету речей»

Фондовий ринок
155
Японська корпорація Fujitsu, що розробляє широкий спектр IT-обладнання, напівпровідникових і електронних виробів, оголосила про реструктуризацію, в рамках якої від основної структури групи будуть відокремлені комп’ютерний та телефонний бізнеси, а також з’явиться підрозділ «Інтернету речей» (Internet of Things, IoT).
Згідно із заявою Fujitsu, компанія виділяє з підрозділу Ubiquitous Solutions в нову фірму всі активи, пов’язані з діяльністю з випуску персональних комп’ютерів. Те ж саме стосується телефонного напрямку. Будуть створені дві окремі компанії, повністю належать Fujitsu.
Зміни у зв’язаному з ПК і смартфонами бізнесі японський вендор пов’язує з бажанням зберігати конкурентоспроможність і зростання доходів в умовах, коли виробникам з року в рік все важче розробляти продукти, відмінні від інших на ринку. Завдяки реструктуризації Fujitsu сподівається своєчасно випускати нові актуальні пристрої, здатні успішно конкурувати.
Ще одним елементом трансформації бізнесу Fujitsu стало формування підрозділу, який буде відповідати за планування, розробку, виробництво і продаж рішень в області «Інтернету речей». Ця бізнес-одиниця стане частиною основної структури компанії і повинна зміцнити її позиції як IoT-розробника.
У другому фінансовому кварталі, закритому 30 вересня 2015, підрозділ Ubiquitous Solutions (до оголошеної реструктуризації відповідало в Fujitsu за смартфони, ПК і носяться технології) отримало виручку в розмірі 261, 8 млрд ієн ($ 2,1 млрд), що на 7% більше , ніж роком раніше. При цьому операційний збиток склав 4,6 млрд ієн ($ 37,5 млн).
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас