Набув чинності закон про допуск в Україну іноземних військових — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Набув чинності закон про допуск в Україну іноземних військових

Казна та Політика
567
Закон про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України для участі у багатонаціональних навчаннях за участю країн НАТО оприлюднили в офіційній парламентській газеті “Голос України”.
Закон про допуск іноземних військових набув чинності в середу.
Законодавчим актом схвалено рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил Сполучених Штатів Америки, інших держав – членів НАТО та держав – учасників програми “Партнерство заради миру” на територію України в листопаді-грудні 2015 для участі у багатонаціональних навчаннях з підготовки підрозділів збройних сил.
Планується, що навчання пройдуть на Яворівському полігоні. У них від Збройних Сил України, як очікується, візьмуть участь до 2800 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою.
Від Збройних сил Сполучених Штатів Америки до 1 500 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою.
Від Збройних сил держав-членів НАТО та держав-учасниць Програми “Партнерство заради миру” до 1000 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою.
Для забезпечення проведення зазначеного навчання планується використовувати 2 млн 731 тис. 615,27 гривень.
Нагадаємо, раніше П.Порошенко вніс до ВР законопроект, в якому пропонував допустити на територію України для участі у багатонаціональних навчаннях з підготовки підрозділів збройних сил в листопаді-грудня 2015 року на термін до 61 діб підрозділи збройних сил Сполучених Штатів Америки, інших держав-членів НАТО і держав – учасниць програми “Партнерство заради миру” (до 2500 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою).
За матеріалами:
Голос України
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас