Sony розробила гнучкий акумулятор з твердим електролітом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sony розробила гнучкий акумулятор з твердим електролітом

Технології&Авто
580
Якщо смартфони розкрили «проблему батарейки», то набирають популярність носяться гаджети цю проблему посилили. На жаль, ємності акумуляторів вже не вистачає для по-справжньому комфортного використання мобільних і носяться пристроїв. Розробники і виробники електроніки розуміють глибину проблеми, але батарейки удосконалюються дуже повільно. Раз за разом ми чуємо прохання почекати ще кілька років. Ось і компанія Sony, яка минулого тижня на 56-му Симпозіумі «Батарейка» показала цікавий прототип акумулятора, теж пропонує почекати кілька років і тоді … тоді вона почне випуск ємних, надійних, гнучких і «нескінченних» твердотільних акумуляторів.
Твердотільний електроліт став черговим фетишем для розробників. Він не запалюється при короткому міжшаровому замиканні як традиційний рідкий або пастоподібний електроліти. Він дозволяє накопичити більше енергії в зарядному шарі. Він простіше при виробництві і має ряд інших переваг. До всього цього прототип акумулятора Sony на твердотільних електроліті використовує в якості анода аморфний матеріал, а не в кристалічній формі, як звичайно. Це відкриває шлях до виробництва акумуляторів при кімнатній температурі, оскільки для виробництва електродів з кристалічною структурою потрібно високотемпературна обробка. Також новий акумулятор Sony обіцяє виявитися гнучким і не руйнується від згинань.
Для виробництва акумуляторів з твердим електролітом компанія використовує друковані технології з напиленням. На гнучку полікарбонатну основу товщиною 400 мкм послідовно наносяться шари анода, твердого електроліту і катода. Твердий електроліт – це оксинитрида фосфіду літію (LiPON). Даний матеріал відноситься до групи літієво-іонних провідників. Товщина електроліту становить 500 нм. В якості перехідного металу для анода використовуються нікель, марганець, кобальт, мідь або срібло. Нікель показав найкраще співвідношення, забезпечивши ємність прототипу на рівні 330 мА * ч / г. Крім цього прототип акумулятора залишався працездатним після 2000 циклів розряду / заряду, що більш ніж у два рази перевищує терміни життя масових акумуляторів.
У компанії Sony впевнені, що протягом кількох наступних років вони зможуть довести розробку до розуму. Основною проблемою, яку залишається вирішити, є швидкий саморозряд акумулятора з твердим електролітом. Всі сили інженерів компанії будуть спрямовані на цю мету.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас