У Порошенка винесли вердикт "ПриватБанку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Порошенка винесли вердикт "ПриватБанку"

Кредит&Депозит
20878
Мова про ліквідацію “ПриватБанку”, однієї з найбільших фінансових установ України, йти не може. Так як на сьогоднішній день він виконує роль головного ощадного банку країни.
“ПриватБанк” is toо big to fail, тому потрібно діяти дуже акуратно.
Про це заявив глава Адміністрації Президента України Борис Ложкін.
“Приват” – це банк, який виконує по суті роль головного ощадного банку країни. Тимчасово – так, він важливий і як великий розрахунковий центр. Але стратегічно – як ощадний “, – зазначив чиновник.
За його словами, з тією кількістю депозитів, які є у “Привату”, він, “безумовно, має бути збережений як банк”.
“Тобто, на мій погляд, точно не може йти мова про його ліквідацію.“ПриватБанк” is toо big to fail (занадто великий, щоб збанкрутувати. – Ред.), тому з ним потрібно діяти дуже акуратно і обережно. І, до речі, я не вважаю, що він є яблуком розбрату. Взагалі, слово “розбрат” не зовсім точно визначає нинішні взаємини між Коломойським і Президентом”, – підкреслив Ложкін.
Зараз за його словами, відбувається процес, названий деолігархізація, але деолігархізація – це не ліквідація конкретних бізнесів конкретних осіб, а поділ влади і бізнесу.
“У НБУ і акціонерів “Привату” є план, який зараз актуалізується ними. Якщо акціонери будуть дотримуватися цього плану, то банк буде залишатися приватним”, – розповів глава Адміністрації Президента України.
Нагадаємо, раніше “ПриватБанк” звернувся до Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України з проханням розслідувати факти інформаційної атаки на банк і знайти її замовників.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас