В Україні оренда землі збільшиться в десятки разів, - юрист — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні оренда землі збільшиться в десятки разів, - юрист

Нерухомість
12510
З початку 2016 року всі без винятку юридичні і фізичні особи в Україні отримають нові ставки плати за оренду земельних ділянок.
При цьому орендарі земель сільськогосподарського призначення платитимуть в 30 разів більше.
Так, при середній нормативній оцінці землі в 17650 грн/га орендна плата складе 529 грн/га замість колишніх 17,6 грн/га. Ще вищим буде платіж за землі багаторічних насаджень (сади).
Про це розповів аграрний юрист Володимир Мужевич, повідомляє “Обозреватель” з посиланням на “Агропродсервис”.
“Особливого удару буде завдано по тваринницькій галузі. Через зміни в податковому законодавстві орендна плата за землі під тваринницькими приміщеннями зросте більш ніж у десять разів. Наприклад, ділянка 25 га обійдеться фермеру в 500 тис. грн на рік. Такий фінансовий тягар може поставити хрест на господарстві районів зокрема й області в цілому”, — зазначив експерт.
Зміни в Податковому кодексі стосуватимуться також і земельних ділянок житлового фонду, стоянок для транспортних засобів громадян, гаражно-будівельних кооперативів, дачно-садівничих товариств, які є неприбутковими. “Через нову нормативну оцінку землі орендна плата для цієї категорії юридичних і фізичних осіб зросте в кілька десятків разів”, — підкреслив юрист.
Він вважає, що Кабмін має розробити і внести на розгляд Верховної Ради законопроект про скасування нижньої граничної межі річної суми платежу за оренду землі й надати право органам місцевого самоврядування самостійно визначати її, як земельний податок.
Нагадаємо, голова Держгеокадастру Максим Мартинюк заявив, що ринок землі в Україні може бути введений в 2018-2019 році.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас