Банки видали кредити на 1,007 млрд грн за держпрограмою енергозбереження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки видали кредити на 1,007 млрд грн за держпрограмою енергозбереження

Кредит&Депозит
299
Банки-учасники Державної програми часткової компенсації вартості кредитів на термомодернізацію та заходи щодо підвищення енергоефективності в житловому секторі України з початку її реалізації в 2014 році до 16 листопада 2015 надали близько 62 тис. кредитів на загальну суму 1,007 млрд грн.
Як повідомила прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження (Держенергоефективності) з посиланням на його главу Сергія Савчука, більше 12 тис. таких кредитів на суму 200, 9 млн грн видано населенню на придбання негазових котлів.
“Також збільшилася кількість енергоефективних кредитів для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) – на сьогодні їх видано 130 на суму 12,5 млн грн”, – зазначив С.Савчук.
За його даними, до реалізації держпрограми активно залучаються одержувачі житлосубсидій: станом на 16 листопада 2015 їм видано близько 8 тис. кредитів на суму 93 млн грн.
Як повідомлялося з посиланням на Держенергоефективності, програма по здешевленню кредитів, що надаються населенню для впровадження енергоефективних заходів, буде продовжено на 2016 рік. За даними відомства, відповідне рішення схвалено на засіданні уряду 11 листопада 2015.
Відповідно до даних Держенергоефективності, учасниками зазначеної держпрограми з боку банківських установ виступають державні Укрексімбанк, що надає кредити за ставкою від 25% річних, Ощадбанк і підконтрольний уряду Укргазбанк, що знизили з 1 жовтня 2015 року ставки за такими кредитами для населення до 24,5% річних . Ощадбанк також з 8 жовтня знизив ставку по кредитах для ОСББ до 23-24% річних.
Раніше в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства повідомили, що уряд в рамках реалізації програми часткової компенсації вартості кредитів на термомодернізацію та заходи щодо підвищення енергоефективності в житлосекторі збільшило розмір такої компенсації громадянам, яким призначено субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, до 70% з 20%, 30% і 40% раніше.
Відповідна урядова постанова, розроблене міністерством спільно з Держенергоефективності, Кабмін затвердив 12 серпня 2015 р.
Крім того, зазначена постанова також передбачає підвищення граничних сум відшкодування позичальникам частини вартості кредитів на придбання енергоефективного обладнання, зокрема, опалювальних котлів на альтернативних видах палива, а також матеріалів для термомодернізації будівель до 12 тис. грн і 14 тис. грн відповідно з 5 тис . грн і 10 тис. грн раніше, уточнили в Мінрегіоні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас