Парламент готує закон про валютні кредити: Що пропонують — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент готує закон про валютні кредити: Що пропонують

Кредит&Депозит
7825
Верховна Рада готує новий законопроект, який спрямований на конвертацію валютних роздрібних кредитів у гривню.
Про це повідомив заступник голови комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності Руслан Демчак в ході круглого столу «Стан банківського бізнесу в 2015 році. Роздріб ».
“Є відомий закон 1558-1, він негативно впливає на банківську систему. Тому зараз готується новий законопроект про реструктуризацію валютних позик. Передбачається, що конвертація буде проходити за поточним курсом. При цьому частина кредиту буде прощена. Позичальникам, у яких кредит був узятий на єдине житло, пробачать 25% позики, тим, у кого це житло соціальне-50%. Учасникам АТО та інвалідам будуть списувати по 80%, а загиблим учасника АТО-100% “, – розповів Руслан Демчак.
Раніше глава парламентського комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергій Рибалка пообіцяв валютним позичальникам прогрес у питанні з’ясування долі законопроекту №1558-1.
Нагадаємо, також депутати готують зміни на ринку капіталу.
Демчак повідомив, що для цього група депутатів співпрацює з НКЦПФР.
“Йдеться про створення деривативів, валютних ф’ючерсів, вимоги до статутних фондів бірж буде на рівні 10 млн євро. Також повинна бути створена інституційна доступність іноземних інвесторів, які будуть заходити в Україну”, – говорить Руслан Демчак.
За його словами, для цього необхідно буде провести зміни регуляторних норм Нацбанку, які мають бути ослаблені.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас