Суд скасував ліквідацію одного з банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд скасував ліквідацію одного з банків

Кредит&Депозит
2551
ПАТ «АКБ« Капітал» домігся через суд скасування постанови Національного банку (НБУ) і рішення Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) про свою ліквідацію.
Про це повідомляється на сайті фінустанови.
7 жовтня 2015 Донецьким окружним адміністративним судом було винесено постанову, якою скасовано та визнано незаконним рішення НБУ і ФГВФО від 20 липня 2015 щодо визнання банку «Капітал» неспроможним і введення тимчасової адміністрації.
13 листопада 2015 Донецький апеляційний адміністративний суд залишив рішення суду першої інстанції без змін.
Рішення про віднесення ПАТ «АКБ«Капітал» до категорії неплатоспроможних і введення тимчасової адміністрації було оскаржено в суді акціонером банку ТОВ« ФПК «Капітал».
Суд постановив скасувати рішення НБУ і ФГВФО у зв’язку з відсутністю належних доказів порушень, встановлених регулятором за результатами інспекційної перевірки банку.
Нагадаємо, 20 липня 2015 постановою Нацбанку ПАТ «АКБ« Капітал» був віднесений до категорії неплатоспроможних, у зв’язку з чим Фонд гарантування вкладів фізичних осіб прийняла рішення про введення в банку тимчасової адміністрації і почав виведення банку з ринку.
Згідно з рішенням виконавчої дирекції ФГВФО від 19 жовтня, термін здійснення тимчасової адміністрації в ПАТ «АКБ «Капітал» був продовжений до 20 листопада 2015 року, включно.
При цьому, незважаючи на наявність спору щодо постанови НБУ, який на той час перебував на розгляді суду та рішення ФГВФО про продовження здійснення тимчасової адміністрації в ПАТ «АКБ« Капітал» до 20 листопада 2015 року, включно. НБУ достроково прийняв постанову «Про відкликання банківської ліцензії та ліквідації ПАТ« АКБ «Капітал», на підставі якої ФГВФО прийняв рішення від 29 жовтня «Про початок процедури ліквідації ПАТ« АКБ «Капітал».
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас