Баффет зменшив частки в Goldman Sachs і Wal-Mart, збільшивши в IBM — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баффет зменшив частки в Goldman Sachs і Wal-Mart, збільшивши в IBM

Фондовий ринок
266
Berkshire Hathaway Inc., інвестиційна компанія американського мільярдера Уоррена Баффета, скоротила частки в Goldman Sachs Group Inc. і Wal-Mart Stores Inc. в третьому кварталі 2015 року, збільшивши при цьому частку в IBM Corp., пише газета The Wall Street Journal.
Так, Berkshire продала в липні-вересні 1670000 акцій Goldman Sachs і 4,2 млн акцій Wal-Mart. На 30 вересня залишилося частка інвесткомпанії в Goldman Sachs оцінювалася в $ 1,9 млрд, у Wal-Mart – в $3,64 млрд.
За словами У.Баффета, Berkshire продала деякі пакети акцій, включаючи частки в Goldman Sachs і Wal-Mart, щоб залучити кошти для фінансування оголошеної в серпні угоди по покупці виробника устаткування для аерокосмічної та енергетичної галузей Precision Castparts Corp. за $ 32 млрд.
При цьому інвесткомпанія в третьому кварталі придбала 1,5 млн акцій IBM, скориставшись зниженням їх вартості. В даний час Berkshire володіє 81 млн акцій IBM, які оцінюються в $11,75 млрд. Акції IBM з початку 2015 року подешевшали на 18%.
Інші великі частки Berkshire в компаніях, у тому числі в American Express Co., Coca-Cola Co. і Wells Fargo, залишилися незмінними в минулому кварталі. Позиції Berkshire в цих трьох компаніях і IBM в сукупності оцінюються в $ 63 млрд і складають значну частку її інвестиційного портфеля обсягом понад $ 100 млрд.
Інвесткомпанія У.Баффета також володіє часткою в компанії Kraft Heinz Co., що оцінюється в суму близько $ 23 млрд.
Серед нових активів, що з’явилися в портфелі Berkshire в третьому кварталі цього року, – акції AT & T на суму $1,93 млрд..
Тим часом, Soros Fund Management, засновником якого є відомий інвестор і мільярдер Джордж Сорос, в минулому кварталі придбав пакети акцій Amazon.com Inc. і Netflix Inc., а також збільшив частку в EBay Inc.
При цьому фонд продав свої частки в Valeant Pharmaceuticals International Inc., Yahoo Inc. і Herbalife Ltd.
Крім цього, Soros Fund скоротив свою частку в Facebook Inc.
Ще один відомий інвестор – Карл Айкан – розкрив дані про покупку часток у компаніях PayPal і Freeport-McMoRan Inc. в минулому кварталі. Інвестор придбав 3,8% акцій PayPal, які оцінюються в $ 1,4 млрд.
Частка К.Айкана в Freeport-McMoRan на кінець третього кварталу становила 8,7% і оцінювалася в $ 969 млн.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас