Світові продажі смартфонів в III кварталі зросли: Хто в лідерах (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові продажі смартфонів в III кварталі зросли: Хто в лідерах (дослідження)

Технології&Авто
1151
Світові продажі смартфонів в третьому кварталі 2015 збільшилися на 6,8% в порівнянні з тим же періодом роком раніше – до 355, 2 млн пристроїв, свідчать попередні дані дослідницької компанії IDC.
Кількість проданих у липні-вересні смартфонів виявилося другим серед рекордних квартальних показників.
Продажі були трохи нижче прогнозу IDC, що складав 363, 8 млн пристроїв, головним чином, через трохи більш слабкі, ніж очікувалося, продажів iPhone, а також смартфонів на базі ОС Android.
“Ландшафт виробників смартфонів і пропонованих ними пристроїв в даний момент дійсно унікальний, ми бачимо, що на багатьох ринках споживачі бачать альтернативи для покупки, коли мова йде про те, скільки коштує платити за смартфон”, – відзначає аналітик IDC Райан Ріт.
За словами експерта, на багатьох розвинених ринках широке коло операторів зв’язку пропонує прив’язку до смартфону тарифного плану, а також можливість обміну старого пристрою на нове з доплатою (trade-in).
У той же час зростає і пропозиція смартфонів, які не мають прив’язки до оператора зв’язку, що все більше знаходить відгук у споживачів, говорить Р.Ріт.
Samsung зберіг лідерство на світовому ринку смартфонів, збільшивши продажі в третьому кварталі на 6,1% в порівнянні з рівнем того ж періоду минулого року – до 84,5 млн пристроїв.
Apple збільшила продажі iPhone на 22,2% – до 48 млн штук.
Продажі Huawei виросли в минулому кварталі на 60,9% – до 26,5 млн смартфонів, сукупні продажі Lenovo і Motorola підскочили на 11,1% – до 18,8 млн пристроїв, Xiaomi продала 18300000 смартфонів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас