Чудеса на віражах: Що чекає економіку України в новому році, — Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чудеса на віражах: Що чекає економіку України в новому році, — Bloomberg

Казна та Політика
7166
В минулому кварталі українська економіка вийшла з півторарічної кризи і почала підйом.
Про це пише Bloomberg.
За оцінками Нацбанку України, ВВП збільшився на 1% у липні-вересні в порівнянні з попереднім кварталом, підкріплений незначним відновленням промисловості й відносним перемир’ям на сході. Щорічне падіння економіки скоротилося до 9,5%.
На думку експертів Dragon Capital, перемир’я, яке дозволило українським компаніям підняти виробництво і знизило тиск на гривню, а також очікуване фінансування від МВФ в розмірі $17,5 млрд стимулюватимуть зростання економіки на 2% в наступному році. Крім того, за словами головного економіста Dragon Capital Олени Бєлан, очікується поліпшення споживання, інвестицій та експорту.
“Прогрес у проведенні реформ наступного року визначить модель зростання української економіки на майбутнє — чи вона вийде на стабільне зростання, підкріплене інвестиціями, чи залишиться нестабільною, заснованою на споживанні та експорті”, — зазначила вона.
Національний банк України, у свою чергу, оптимістичний у прогнозах і очікує зростання економіки на 2,4% в 2016 році після 11,5% скорочення в цьому році.
Нагадаємо, на думку директора Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Чімяо Фана, українська економіка цього року досягла дна і почала потроху зростати, але показники валового внутрішнього продукту зростають все ще повільно, і багато залежить від розвитку подій на Донбасі.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас