Гонтарєва прокоментувала ситуацію з ПриватБанком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонтарєва прокоментувала ситуацію з ПриватБанком

Кредит&Депозит
7869
Голова Національного банку України Валерія Гонтарєва відзначає, що на даний момент ПриватБанк виконує всі необхідні нормативи, зокрема норматив ліквідності.
Про це Гонтарева сказала в інтерв’ю телеканалу «1+1», повідомляє НБУ на своїй сторінці в Facebook.
«ПриватБанк» є системно важливим для фінансової системи і найбільшим ощадним банком країни. Він обслуговує значну кількість пенсіонерів, великий, малий і середній бізнес, зарплатні проекти, успішно розвиває платіжні системи і є провідним інноваційним банком», − каже Гонтарева.
За її словами, регулятор здійснює постійний моніторинг діяльності та приділяє особливу увагу всім системним банкам.
«На даний момент ПриватБанк виконує всі необхідні нормативи, зокрема норматив ліквідності: сьогодні в ПриватБанку найбільший по системі залишок у касах і банкоматах банку − близько 8 млрд гривень. На коррахунку − близько 1,5 млрд гривень», − сказала Гонтарева.
Вона додала, що в 2014 році ПриватБанк пройшов стрес-тестування і виконав усі необхідні умови для подальшої роботи. Нацбанк цього року проводить нове стрес-тестування перших 20 банків.
«Цей процес спрямовано на оздоровлення банківської системи та зміцнення фінансової стабільності країни. Програма рекапіталізації банків після закінчення стрес-тесту розрахована на 3 роки. Це написано в нашій програмі EFF, і ми впевнені, що за цей час банки впораються з поставленими завданнями щодо докапіталізації», − заявила глава НБУ.
Гонтарева також повідомила, що ПриватБанк провів конструктивне голосування з іноземними кредиторами. За підсумками капітал банку буде збільшено на 220 млн доларів.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас