У наступному році долар може подорожчати на 10-15%, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У наступному році долар може подорожчати на 10-15%, - експерт

Особисті фінанси
3118
Незважаючи на те, що самі вибори особливо не вплинуть на курс валют, всі об’єктивні показники говорять про те, що долар може подорожчати на 10-15%, а інфляція в наступному році ще досягне 30%
Про це в ефірі радіостанції «Голос Столиці» заявив керуючий партнер Національної антикризової групи Тарас Загородній.
«… Девальвація гривні, звичайно, впливає на зростання цін на сільськогосподарську продукцію, тому що у нас імпортне паливо, яке застосовується для вирощування продукції, у нас імпортна сільгосптехніка, за яку або потрібно платити відсотки за кредитами, або оплачувати її купівлю за кордоном, у нас дуже багато хімікатів імпортного виробництва. Це все закладається в собівартість, що, власне, впливає на ріст цін на продукти харчування в Україні. Тому, що стосується продуктів харчування, то темпи зростання цін приблизно відповідатимуть рівню інфляції.
У нас інфляція цього року становить близько 40-50%, це вже близько до гіперінфляції. Але робити прогноз на наступний рік – невдячна справа, тому що ми не бачили параметрів бюджету. А поки ми не бачили параметрів бюджету, прогнозувати інфляцію на наступний рік досить складно. Але можна сказати, що при всіх обіцянках уряду економічне зростання так і не відновиться. Тобто, можна очікувати, що той величезний грошовий масив, який закачаний в економіку, не знайде собі застосування. Швидше за все, інфляція в наступному році може скласти близько 30% … », – повідомив Загородній.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас