ПриватБанк попросив захисту у МВС і СБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПриватБанк попросив захисту у МВС і СБУ

Кредит&Депозит
4289
Найбільший в Україні ПриватБанк (Дніпропетровськ) звернувся до силових відомств з проханням розслідувати факти інформаційної атаки на банк і знайти її замовників, повідомляється в прес-релізі фінустанови.
“Це спланована інформаційна атака на банк, на банківський ринок, яка повинна була створити негативний інформаційний фон у ряді промислово розвинених регіонах України. За наявними у нас даними, акція була спланована, негативна інформація запускалася цілеспрямовано по багатьох каналах, всі ці факти вже передані банком в силові структури “- повідомив перший заступник голови правління банку Олег Гороховський в інтерв’ю радіо “Вести”, якого цитує прес-служба.
При цьому він зазначив, що негативний інформаційний фон не зробив істотного впливу на роботу банку: за перші 10 днів листопада ПриватБанк зберіг позитивну динаміку приросту депозитів на рівні 70 млн грн.
За оцінкою О.Гороховського, з урахуванням значного приросту активності вкладників у жовтні, Приватбанк покаже позитивний результат за підсумками поточного кварталу.
Як повідомлялося, раніше О.Гороховський в Facebook повідомив, що клієнтам банку стали надходити СМС і дзвінки про введення в банк тимчасової адміністрації.
Слідом за цим він заявив, що ПриватБанк спростовує чутки про свою націоналізації.
При цьому О.Гороховській підкреслив, що ПриватБанк є єдиним банком з першої десятки, який виконує норматив адекватності капіталу – 10,02% (норматив -10%).
Як повідомлялося в четвер з посиланням слова глави парламентського комітету з питань фінансової і банківської діяльності Сергія Рибалки, Нацбанк має план з оздоровлення ПриватБанку.
“Поки, за словами голови НБУ, цього плану повністю дотримуються. Реперна точка – березень наступного року”, – сказав С.Рибалко.
ПриватБанк заснований в 1992 році. Станом на 7 липня 2015 його найбільшими акціонерами є Геннадій Боголюбов та Ігор Коломойський з частками по 45,3182%.
Згідно з даними Нацбанку України (НБУ), на 1 жовтня 2015 року з розміром загальних активів (241,809 млрд грн) банк був найбільшим серед 123 діючих у країні банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас