Смертність на українських підприємствах скоротилася майже на 40% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Смертність на українських підприємствах скоротилася майже на 40%

Казна та Політика
235
На підприємствах України в січні-жовтні 2015 року були смертельно травмовані 313 осіб, що на 37% менше у порівнянні з аналогічним періодом 2014 року, коли цей показник становив 494 ос., повідомила Державна служба гірничого нагляду та промислової безпеки (Держгірпромнагляд) з посиланням на дані оперативного обліку.
За її інформацією, в тому числі 20 осіб за цей період загинули внаслідок бойових дій, тоді як за десять місяців 2014 року з цієї причини загинули 60 осіб.
При цьому відомство зазначає, що основними видами подій, що призвели до нещасних випадків з летальним наслідком, пов’язаних з виробництвом, за 10 місяців були: дорожньо-транспортні пригоди та наїзди транспортного засобу (загинули 93 ос., або 30% від загальної кількості загиблих), падіння потерпілих — 40 ос. (13%), в результаті падіння, обвалення предметів, матеріалів, породи, ґрунту — 38 ос. (12%), ураження електричним струмом — 31 ос. (10%), дія рухомих предметів та деталей — 35 осіб (11%), в результаті бойових дій — 20 осіб (6%), пожежа — 10 осіб (3%), дії шкідливих та токсичних речовин — 10 ос. (3%).
В період з 2 по 8 листопада на підприємствах України смертельно травмовано три людини: по одній — на підприємствах Київської, Дніпропетровської та Запорізької областей. НП відбулися в будівництві, машинобудуванні та металургії.
Нагадаємо, що Кабмін ліквідував Державну службу гірничого нагляду та промислової безпеки (Держгірпромнагляд) і передав її повноваження Державній службі з питань праці (Держпраці).
Це закріплено розпорядженням уряду №1021 від 30 вересня. У документі зазначено, що це рішення ухвалене за пропозицією Міністерства соціальної політики.
На офіційному сайті Держгірпромнагляду зазначено, що основними завданнями служби є реалізація державної політики у сфері промислової безпеки, охорони праці, здійснення гірничого нагляду, охорони надр, промислової безпеки у сфері поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас