Головне - віра: У Пенсійному фонді радять не втрачати надію на підвищення виплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Головне - віра: У Пенсійному фонді радять не втрачати надію на підвищення виплат

Особисті фінанси
726
Уряд розглядає питання про підвищення пенсій в 2016 році, тому категорії громадян, яким розмір пенсій не було збільшено у вересні, можуть розраховувати на підвищення виплат у наступному році.
Про це на прес-конференції в Києві сказав начальник Головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві Володимир Аніканов.
«На сьогоднішній день розглядається питання про підвищення в наступному році, в травні і грудні місяці. Питання розглядається на рівні уряду, тому ми сподіваємося, що якраз ті категорії громадян, які не потрапили під перерахунок, отримають підвищення в наступному році », – сказав Аніканов.
Як пояснила заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в м.Києві Світлана Глущенко, не підлягали перерахунку пенсії таких категорій, як особи з числа наукового та науково-педагогічного складу, яким розмір пенсій призначається відповідно до Закону «Про наукову і науково-технічну діяльність». Їх розмір пенсій залежить від заробітної плати наукового працівника і визначається у відсотках від наукового стажу. Але якщо така людина має надбавку за «особливі заслуги», то йому була перерахована пенсійна виплата саме з цієї надбавку.
«Підвищенню також не підлягали пенсії, призначені раніше за спеціальними законами. До них відносяться пенсії державних службовців і журналістів даної категорії осіб, оскільки у них також розмір пенсії раніше призначався з заробітної плати », – сказала вона.
Крім того, не перераховувалися пенсії, розраховані згідно Закону України “Про статус осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи”. Це інваліди I, II і III групи, розмір пенсій яких розраховується в розмірі відшкодування фактичних збитків, тобто виключно від заробітної плати, отриманої за роботу в зоні, і у відсотках залежно від втрати працездатності.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас