Голова ДФС спростував інформацію про припинення автоматичного відшкодування ПДВ холдингу "Метінвест" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ДФС спростував інформацію про припинення автоматичного відшкодування ПДВ холдингу "Метінвест"

Фондовий ринок
255
Голова Державної фіскальної служби (ДФС) Роман Насіров спростував раніше поширену інформацію про припинення автоматичного відшкодування ПДВ підприємствам гірничо-металургійної групи “Метінвест”.
“Я офіційно звернуся до холдингу “Метінвест” і запитаю, якою інформацією вони оперують. Автоматичне відшкодування зазвичай відбувається 15 числа і на сьогоднішній день реєстр Казначейства України ще не поданий. Це раз. По-друге, ніякого збою в системі електронного адміністрування та системі автоматичного відшкодування – точно ні”, – сказав він на прес-конференції в Києві в четвер.
“Мені здається, що хтось цю інформацію ззовні запускає, щоб спробувати дискредитувати ті реальні дії, які відбуваються”, – додав Р.Насіров.
За даними, озвученими главою ДФС, відомство істотно скоротило борг з відшкодування ПДВ. Так, якщо до кінця травня поточного року ця цифра складала близько 21 млрд грн, то на даний момент – близько 15 млрд грн.
“Точно також і з боргом групи“Метінвест”: у травні-червні це було 4,5 млрд грн, до кінця минулого місяця – близько 3,5 млрд грн”, – підкреслив Р.Насіров.
Глава ДФС порадив дочекатися офіційної інформації про відшкодування на сайті Держказначейства і “тоді вже робити висновки”.
Раніше “Метінвест” розповсюдив повідомлення, згідно з яким всі підприємства групи в листопаді відключені від системи автоматичного відшкодування податку на додану вартість, що може призвести до їх зупинки. Група також допустила, що відшкодування ПДВ, можливо, буде здійснюватися в “ручному” режимі, проте його розмір не відомий.
Згідно з даними “Метінвесту”, борг держави перед підприємствами компанії з відшкодування ПДВ у жовтні зріс з 2,06 млрд грн до 2,33 млрд грн. В даний час податковими органами не підтверджене відшкодування ще 1,1 млрд грн в автоматичному режимі.
“Метінвест” є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній. Група складається з видобувних і металургійних підприємств, що знаходяться в Україні, Європі та США і має мережу продажів з охопленням всіх ключових світових ринків.
Основними акціонерами компанії Metinvest BV (Нідерланди, материнської компанії групи “Метінвест”) є група “СКМ” (71,24%) і “Смарт-холдинг” (23,76%), спільно керують компанією. ТОВ “Метінвест Холдинг” – керуюча компанія групи “Метінвест”.
“Метінвест” підсумками 2014 року скоротив чистий прибуток на 59% порівняно з 2013 роком – до $159 млн, його консолідована виручка знизилася на 18% – до $10,565 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас