Нацбанк заперечує наявність "чорного списку" або обмеження кількості банків, що залишилися на ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк заперечує наявність "чорного списку" або обмеження кількості банків, що залишилися на ринку

Кредит&Депозит
931
Національний банк заперечує наявність “чорного списку” або обмеження кількості банків, які повинні залишитися на ринку.
Про це йдеться в повідомленні регулятора.
У НБУ 11 листопада 2015 відбулася зустріч з керівниками банків 3 та 4 груп за розміром активів.
Глава НБУ Валерія Гонтарєва зазначила, що в ці дві групи входять 92 банки.
Їх частка на ринку становить близько 10%.
“Перед дрібними банками ми ставимо ряд вимог – збільшити до середини 2016 капітал до 120 млн гривень, цей капітал повинен бути реальним; розкрити кінцевих власників банків; зменшити частку інсайдерських кредитів і головне – не займатися протизаконною діяльністю. У НБУ нульова толерантність щодо схемних дій банків “, – заявила на зустрічі Гонтарєва.
У той же час вона підкреслила, що Національний банк не має ніякого “чорного списку” банків або певного орієнтиру за кількістю банків, які повинні залишитися на ринку.
“Малі та середні банки цілком мають право на існування, проте вони повинні виконувати всі умови і стандарти Національного банку: незалежно від розміру активів повинні бути платоспроможними, мати бізнес-модель ведення своєї діяльності, привести кредитування пов’язаних осіб до нормального рівня, легалізувати прозору структуру власності банку і не здійснювати ризикову діяльність, що загрожує інтересам вкладників “, – заявив перший заступник голови НБУ Олександр Писарук.
Заступник голови Владислав Рашкован нагадав присутнім, що з 1 грудня 2015 банківська система переходить на міжнародні стандарти фінансової звітності.
Як повідомляло агентство, Національний банк нагадує ТОП-20 банкам про виконання докапіталізації у разі її необхідності до березня 2016 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас