Найбільший в світі виробник персональних комп'ютерів зафіксував квартальний збиток вперше більш ніж за 6 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший в світі виробник персональних комп'ютерів зафіксував квартальний збиток вперше більш ніж за 6 років

Фондовий ринок
754
Китайська Lenovo Group Ltd., найбільший в світі виробник персональних комп’ютерів за обсягом поставок, зафіксувала квартальний збиток вперше більш ніж за шість років, списавши більше $ 900 млн в рамках реструктуризації операцій та інтеграції придбаних активів.
Як повідомляється в прес-релізі Lenovo, чистий збиток у другому фінансовому кварталі (липень-вересень 2015 року) склав $ 714 млн в порівнянні з чистим прибутком у розмірі $ 262 млн за аналогічний період попереднього фінроку.
Виручка Lenovo в минулому кварталі збільшилася на 16% – до $ 12,2 млрд із $ 10,5 млрд роком раніше.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, в середньому прогнозували чистий збиток компанії на рівні $803,2 млн, виручку – в розмірі $11,8 млрд.
Торік Lenovo купила у Google Inc. підрозділ з випуску мобільних телефонів Motorola Mobility, а також бізнес IBM по випуску бюджетних серверів, витративши на ці придбання більше $ 5 млрд.
Lenovo заявляла, що розраховує вивести бізнес з виробництва смартфонів на прибутковий рівень протягом шести кварталів після завершення угоди з купівлі Motorola Mobility в кінці 2014 року.
Списання активів, а також оголошене в серпні скорочення більше 5% робочих місць, як очікується, допоможуть компанії в досягненні цієї мети.
Без урахування разових факторів Lenovo зафіксувала прибуток у розмірі $ 166 млн в минулому кварталі, що на 50% нижче рівня того ж періоду роком раніше.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас