У Казахстані планують розмістити ісламські облігації на суму до $1 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Казахстані планують розмістити ісламські облігації на суму до $1 млрд

Фондовий ринок
248
Міністерство фінансів Казахстану в 2016 році планує розмістити сукук (ісламські облігації) на суму до $ 1 млрд.
“Ми зараз внесли зміни до закону, який набуде чинності з січня. Мінфін планує випустити (сукук в обсязі – ред.) До $ 1 млрд в 2016 році”, – повідомив заступник директора департаменту з розвитку фінансового центру і ісламського фінансування Нацбанку Казахстану Алібек Нурбек на семінарі за ісламським соціальному фінансуванню в Алма-Аті в четвер.
За словами А.Нурбекова, це буде перший випуск в рамках програми обсягом до $ 3 млрд. “До $ 3 млрд – це загальна програма. Поки перший випуск, потім частинами будемо випускати протягом пари років”, – уточнив він.
Як раніше повідомлялося, Казахстан планує створення державної ісламської спеціальної фінансової компанії для випуску державних ісламських цінних паперів. Відповідні поправки в законодавство, розроблені Нацбанком, схвалили обидві палати парламенту.
Розробка проекту поправок була зумовлена ​​необхідністю створення законодавчих умов для встановлення цінового орієнтиру (бенчмарка) і зниження вартості випуску державних ісламських бондів.
Банк розвитку Казахстану в 2012 році розмістив дебютний випуск 5-річних сукук на 240 млн малазійських рінггітів (близько $ 80 млн) під 5,5% річних. Серед казахстанських інвесторів було розміщено 38% емісії на 89,4 млн рінггітів, серед малазійських інвесторів – 62%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас