Порошенко змістив дату вступу України до НАТО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко змістив дату вступу України до НАТО

Казна та Політика
3623
Україні потрібно мінімум шість-сім років, щоб відповідати вимогам для можливого вступу до НАТО, заявив президент України Петро для передачі Conflict Zone.
“Наша позиція полягає в тому, щоб реформувати країну, і нам потрібно мінімум шість-сім років, щоб відповідати критеріям. Ми повинні провести ту роботу, яка необхідна для нас, і тільки тоді ми повинні запитати українців і провести референдум, українці приймають і хочуть бути членом НАТО”, – сказав він.
Коментуючи позицію міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайера, який бачить тільки партнерство України з НАТО, але не її членство в альянсі, Порошенко зазначив: “Це тільки позиція Штайнмайера в 2015 році, і ніхто не знає, якою буде позиція Німеччини в 2022 році”.
Зазначимо, в грудні 2014 року президент України Петро Порошенко сказав, що Україні потрібен час для досягнення критеріїв, необхідних для вступу до НАТО.
“Думаю, ми закінчимо цю роботу за п’ять років”, – сказав президент.
2 вересня 2015 року РНБО затвердив Військову доктрину України.
“Червоною ниткою через цей стратегічний документ (військову доктрину) йде тема євроатлантичної інтеграції, необхідність приведення всієї нашої оборонно-військової системи у відповідність зі стандартами НАТО, досягнення критеріїв членства. Саме це завдання до 2020 року забезпечити повну сумісність Збройних сил України з відповідними силами країн – членів НАТО”, – сказав Порошенко.
На сьогоднішній день відносини України і НАТО характеризуються терміном “особливе партнерство”, хартію про яке було підписано в далекому 1997 році. Відтоді змінилося дуже багато, навіть в інерційному середовищі світової політики, і ці зміни створюють абсолютно нову атмосферу для взаємин України та альянсу.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас