Парламент має намір заборонити передачу заповідних земель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент має намір заборонити передачу заповідних земель

Казна та Політика
102
За законопроект №2311 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що стосуються удосконалення законодавства у сфері охорони природно-заповідного фонду України” в першому читанні проголосували 233 народних депутата.
Законопроект пропонує встановити заборону на вилучення, передачу у власність, надання в користування та зміну цільового призначення земельних ділянок, щодо яких прийнято рішення про створення або оголошення території та об’єктів природно-заповідного фонду.
Як говориться в пояснювальній записці, законопроект пропонує визначити вимоги щодо здійснення загального використання природних ресурсів для потреб місцевого населення, уточнює порядок проведення санітарно-оздоровчих заходів, вирубки в прибудовах територій та об’єктів природно-заповідного фонду.
Законопроект пропонує внести зміни до Земельного кодексу України, законів України “Про природно-заповідний фонд України” та “Про регулювання містобудівної діяльності”, а також в загальнодержавну програму розвитку мінерально-сировинної бази України на період до 230 року.
Як зазначив керівник комітету з питань екологічної політики Микола Томенко, в Україні не виконуються укази президента про створення атмосферних заповідників. За його словами, незважаючи на цей указ, “рибні господарства або хтось інший використовують цю землю і кажуть: заплатіть нам гроші і ми передамо цю землю”.
За словами М.Томенка, в Україні “енну кількість земель, які де-юре є заповідниками, а де-факто там йде тотальна вирубка лісів, ще більше, ніж у нормальних умовах, так як це заповідник і там ніхто не перевіряє”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас