Метінвест на межі зупинки через відключення від системи автоматичного відшкодування ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Метінвест на межі зупинки через відключення від системи автоматичного відшкодування ПДВ

Фондовий ринок
1350
У листопада 2015 року всі підприємства Групи Метінвест відключені від системи автоматичного відшкодування ПДВ.
Повернення податку, можливо, буде здійснюватися в “ручному” режимі, проте розмір відшкодування Групі не відомий, йдеться в прес-релізі Метінвесту.
Це вже не перший випадок за останні кілька місяців, коли підприємства Метінвесту відключають від системи автоматичного відшкодування ПДВ. Однак це безпрецедентний випадок, коли з системи одночасно виключено всі підприємства Групи.
“Нам стало відомо, що жодного з наших підприємств немає в узгодженому переліку по “автоматичному” поверненню ПДВ в листопаді. У випадку, якщо відшкодування не буде, в поточній ринковій ситуації холдинг буде змушений вже найближчим часом зупинити роботу своїх підприємств. Це призведе до зупинки всієї металургійної галузі країни і скорочення десятків тисяч робочих місць. Ми закликаємо Державну фіскальну службу, Кабінет міністрів і Президента України не допустити цієї ситуації і повернути Групі Метінвест борги, які покладено повернути їй за законом “, – заявив генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков .
Нагадаємо, борг держави перед підприємствами компанії з відшкодування ПДВ на 1 листопада вже становив 2,33 млрд грн. В даний час податковими органами не підтверджене відшкодування ще 1,1 млрд грн в автоматичному режимі. Впевненість у тому, що ця сума буде відшкодована в “ручному” режимі, у Групи також відсутня.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас