У ФГВФО поінформували, коли почнуться виплати за картками банку "Фінанси та Кредит" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ФГВФО поінформували, коли почнуться виплати за картками банку "Фінанси та Кредит"

Фінтех і Картки
3402
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб буде проводити виплати гарантованого відшкодування власникам карткових рахунків неплатоспроможного банку “Фінанси та Кредит” після отримання і обробки в повному обсязі інформації про операції, проведені міжнародними платіжними системами.
Про це фонд повідомив на своєму сайті у відповідь на численні запити клієнтів банку – власників карткових рахунків.
Фонд підкреслив, що зазначена інформація потрібна для чіткого виконання вимог законодавства про платіжні системи та з метою захисту прав споживачів банківських послуг в сфері електронних платежів.
Фонд гарантування запропонував власникам карткових рахунків самостійно відслідковувати інформацію про початок виплат на сайті фонду або на сайті банку “Фінанси та Кредит”.
Нагадаємо, Фонд гарантування з 4 листопада розпочав виплати вкладникам неплатоспроможного банку “Фінанси та кредит” за депозитами, термін дії яких закінчився до 1 листопада 2015 року, через банки “Південний”, ПУМБ, “Альфа-Банк” (Україна) і “Ощадбанк”.
За попередніми оцінками фонду, обсяг відшкодування вкладникам банку “Фінанси та Кредит” складе 10,480 мільярда гривень.
Тимчасова адміністрація Фонду гарантування працює в банку з 18 вересня на підставі рішення Національного банку України про визнання банку неплатоспроможним.
В цьому році НБУ надав банку два стабілізаційних кредиту – на 700 мільйонів гривень у лютому і на 750 мільйонів гривень у червні цього року, а 19 серпня підтвердив виконання банком “Фінанси та Кредит” плану капіталізації в рамках програми фінансового оздоровлення.
Банк “Фінанси та кредит” (Київ) працює на ринку України з 1990 року та входить у групу найбільших банків за обсягом активів. Основними акціонерами банку є компанії “Асканія” (46,50%) і F&C Realty (49,97%), підконтрольні бізнесменові Костянтину Жеваго.
17 серпня акціонери банку “Фінанси і Кредит” прийняли рішення збільшити статутний капітал банку на 2,5 мільярда гривень, або на 46,4%, – до 7,888 мільярда гривень. У першому півріччі банк збільшив статутний капітал у два рази – на 616,4 мільйона гривень в березні і на 1,972 мільярда гривень у червні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас