Найбільшим банкам світу не вистачає 1,1 трильйона євро, щоб уникнути катастрофи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільшим банкам світу не вистачає 1,1 трильйона євро, щоб уникнути катастрофи

Кредит&Депозит
1070
Найбільшим банкам світу необхідні додаткові 1,1 трлн євро, щоб уникнути катастрофи, подібної кризи після краху Lehman Brothers.
До такого висновку прийшли експерти Ради з фінансової стабільності G20, який був створений після світової фінансової кризи.
Згідно з даними їх аналізу, мінімальний рівень показника покриття збитків (total loss absorbing capacity, TLAC) найбільших банків світу повинен бути встановлений на рівні 16% від зважених за ризиком активів в 2019 році і вирости до 18% до 2022 року.
Таким чином, банки можуть зіткнутися з дефіцитом капіталу в розмірі від 457 млрд євро до 1,1 трлн євро, залежно від розглянутих інструментів, що включаються при розрахунку капіталу банку.
“Прийняття вимог TLAC є новою ерою в банківській реформі, він важливий для найбільших банків світу. Існує багато деталей, які потребують обговорення, однак якщо у вас є фонд порятунку банків, ресурси якого становлять від 4 трлн доларів до 5 трлн доларів, проблеми вам не страшні “, – відзначає аналітик Credit Suisse Group Уїльсон Ервін.
У той же час, за винятком чотирьох китайських банків з цього списку, сума дефіциту становить лише 107-776 млрд євро.
Згідно з даними Базельського комітету з банківського нагляду, дві третини системно значимих банків не мають достатньо коштів, щоб відповідати вимогам TLAC.
У найближчі три роки вони повинні привернути 498 млрд євро. Дефіцит банків країн, що розвиваються становить 767 млрд євро. Вісімці найбільших банків США не вистачає 120 млрд доларів.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас