Чи варто брати електрокар: Таблиця витрат при купівлі популярних моделей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи варто брати електрокар: Таблиця витрат при купівлі популярних моделей

Особисті фінанси
3867
За останні роки екологічні автомобілі, які можна заряджати від розетки, стали досить популярною темою обговорення серед українських водіїв. Ентузіасти розраховують можливу вигоду чи збитки від покупки, намагаючись зрозуміти, чи є сенс витрачатися на електрокар з урахуванням майбутньої економії?
Нижче наведені витрати на купівлю та утримання електромобіля протягом 5 років після покупки. Окремо експерти також розрахували витрати при покупці в кредит. Для розрахунків використовувалися дані витрат реальних власників згаданих видів автомобілів.
За підрахунками ElectroCars, середня економія власників електрокарів в Україні може скласти до 200 тис грн за п’ять років у порівнянні з володінням традиційними авто. «Nissan Leaf ми порівнювали з Volkswagen Golf, Renault Fluence – з аналогічною моделлю з двигуном внутрішнього згоряння, а Tesla Model S – з Mercedes S 500”, – пояснюють автори міні-дослідження. Якщо перевести результати у відсотки, то економія становить 6,4-19,2% у разі нових електроавтомобілів, і до 63%, якщо авто вже було в експлуатації.
Якщо говорити про звичайну купівлю, витрати виглядають таким чином:
Для розрахунків покупки в кредит експерти з ElectroCars брали процентну ставку в 22,5% – це ставка «Ощадбанку», по якій кредитується покупка авто. Поки що інші банки не надають цільових програм кредитування електрокарів.
«Тут відсоток економії – нижче: 4,5% -14,3% для нових, і 22-63,1% для вживаних електрокарів. А головне обставина, що відлякує – переплата по кредиту порівняно зі стартовою вартістю становить 42%. Іншими словами, якщо брати електромобіль в кредит, то економія складе лише від третини до половини переплати по кредиту », – пояснюють автори дослідження.
Якщо брати кредит, витрати будуть виглядати так:
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас