GlobalMoney спростовує звинувачення у фінансуванні тероризму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

GlobalMoney спростовує звинувачення у фінансуванні тероризму

Фондовий ринок
380
Компанія GlobalMoney (Київ) просить Генеральну прокуратуру дати правову оцінку звинуваченням компанії у фінансуванні тероризму з боку депутата Верховної Ради Максима Полякова (фракція “Народний фронт”).
Про це йдеться в повідомленні компанії.
GlobalMoney подала до суду позов про захист ділової репутації та спростування недостовірної інформації, а також звернулася до Генеральної прокуратури із заявою про тиск з боку депутата Максима Полякова, який публічно звинуватив компанію у фінансуванні тероризму.
На брифінгу у Верховній Раді Максим Поляков повідомив, що силовики провели обшуки та вилучили сервери у платіжної системи 24NonStop у зв’язку з підозрою у фінансуванні тероризму.
Він заявив, що підприємство підозрюється у фінансуванні операцій на окупованих територіях, а всі платіжні системи, які працюють у зоні АТО, прямо або побічно сприяють терористам.
За його словами, об’єднання “Депутатський контроль” провело власне розслідування, успішно перевівши 44 гривні на рахунок гарячої лінії об’єднання за допомогою терміналу самообслуговування в місті Макіївка.
Даний телефонний номер обслуговується компанією “МТС”.
Поляков вимагає від Національного банку призупинити ліцензію компанії GlobalMoney.
GlobalMoney зазначає, що правоохоронні органи не мають претензій до діяльності організації, яка працює в Києві, відповідно до чинного законодавства.
Компанія запевняє, що ніяких обшуків в приміщеннях нашої компанії правоохоронні органи не проводили, листів-попереджень від регулятора нам не надходило.
За словами GlobalMoney, вони взагалі не мають платіжних терміналів.
Представники компанії підкреслюють, що робота на непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей була припинена ще в минулому році, а заяви народного депутата в компанії розглядають як спробу тиску на бізнес.
Компанія вже подала позов до суду про захист ділової репутації і вимагає від депутата спростувати недостовірну інформацію.
Також GlobalMoney звертається до Генпрокуратури з проханням дати правову оцінку діям Максима Полякова в частині його спроб протидіяти законній господарській діяльності підприємства шляхом зловживання службовим становищем.
Як повідомляло агентство, GlobalMoney – внутрішньодержавна небанківська платіжна система, що надає послуги операцій з електронними грошима.
Система GlobalMoney дозволяє оплачувати через Інтернет за допомогою електронних грошей послуги мобільного зв’язку, комунальні та інші послуги.
Емісію електронних грошей GlobalMoney здійснює Державний Ощадний банк.
Засновниками компанії є ЗНВКІФ “Європейські технології”, Quick Payment System (Великобританія), Олександр Євгенович Тютюн і Олександр Олександрович Тютюн.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас