Експерт попередила: Пенсії українців стануть менше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт попередила: Пенсії українців стануть менше

Особисті фінанси
5730
В Україні виплати жінкам, які виходять на пенсію достроково, будуть пропорційно зменшуватися на 0,5% за кожний повний або неповний місяць дострокового виходу.
Про це сказала директор “Центру пенсійного права» Марина Костюченко.
“Точний розрахунок надбавки к пенсії можна зробити, тільки знаючи повну дату народження людини. Згідно з пунктом 7.2 Прикінцевих положень Закону України” Про заходи законодавчого реформування пенсійної системи “від 8 липня 2011 р №3668-VI встановлено, що до 1 січня 2015 року право дострокового виходу на пенсію за віком мають жінки, яким виповнилося 55 років, за наявності страхового стажу не менше 30 років і за умови звільнення з роботи. При цьому розмір їхньої пенсії, обчислений відповідно до статті 27 та з урахуванням статті 28 цього закону, зменшується на 0,5% за кожний повний або неповний місяць дострокового виходу на пенсію “, – стверджує експерт.
Нагадаємо, з 1 вересня розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, збільшено до 1074 грн (на 13,2%), у зв’язку з чим здійснюється перерахунок складових пенсійної виплати, що визначаються виходячи з цієї величини, в тому числі і доплата за понаднормовий стаж . Доплата до прожиткового мінімуму обчислюється органами Пенсійного фонду України пропорційно наявному страховому стажу.
За підрахунками Пенсійного фонду та Державної служби статистики, кожен третій українець – пенсіонер, всього їх більше 12 млн осіб.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас