Заборгованість з відшкодування ПДВ у січні-жовтні скоротилася на 9 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заборгованість з відшкодування ПДВ у січні-жовтні скоротилася на 9 млрд грн

Казна та Політика
147
Заборгованість з відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) у січні-жовтні 2015 скоротилася на 9 млрд грн до 23,9 млрд грн, повідомив голова Державної фіскальної служби (ДФС) України Роман Насіров на брифінгу в Кабміні в четвер.
За його словами, на 1 листопада платникам податків відшкодовано 52,5 млрд грн з ПДВ, до кінця року планується відшкодувати ще 12,6 млрд грн.
Р.Насіров підкреслив, що в жовтні ГФС перевиконала показники зі збору податків до загального фонду держбюджету на 3,2 млрд грн – платники податків в цьому місяці сплатили 41,6 млрд грн, а всього за 10 місяців 383 млрд грн.
Голова ДФС зазначив, що завдання Мінфіну щодо збору податків у травні-жовтні перевиконано на 8,9 млрд грн.
Надходження ПДВ збільшено до рекордних обсягів – середньомісячний збір ПДВ у серпні-жовтні склав до 9 млрд грн, тоді коли в січні-травні цей показник був на рівні 6,8 млрд грн, зазначив він.
Р.Насіров зазначив, що перевиконання бюджетних показників досягнуто на за рахунок сплати на перед: за оперативними даними за травень-жовтень переплата податків знижена на 10,5 млрд грн, у тому числі ПДВ на 1,5 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас