"Перспектива" заперечує причетність до незаконних операцій з валютними ОВДП з портфеля "БГ Банку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Перспектива" заперечує причетність до незаконних операцій з валютними ОВДП з портфеля "БГ Банку"

Фондовий ринок
284
Фондова біржа “Перспектива” заперечує причетність до незаконних операцій з валютними ОВДП з портфеля “БГ Банку”.
Про це йдеться в повідомленні біржі.
“На жаль, в матеріалах ЗМІ, які висвітлюють продаж ОВДП з портфеля” БГ Банку “перед введенням тимчасової адміністрації, наводяться неперевірені джерела інформації і містяться певні безпідставні звинувачення”, – йдеться у ньому.
Підкреслюється, що в публікаціях на специфічну тематику ринку також застосовуються непрофесійна риторика і суто побутова термінологія, яка знаходиться за межами існуючого правового поля.
“Зокрема, повідомляється, що в існуючому в Україні правовому полі не міститься таких термінів як просто “група” або “структури”. Невідомо також, що саме мали на увазі автори під” групою Перспектива “або, тим більше,” структури Сергія Антонова та Ірини Філіпської”, – вказується в повідомленні.
У повідомленні наголошується, що ані “Біржова група Перспектива”, ні Філіпська Ірина, ні Антонов Сергій в даний час і за станом на момент проведення досліджуваних ЗМІ операцій не були акціонерами ПАТ “Терра-Інвест”.
Згідно з повідомленням, біржа і її власники не пов’язані відносинами контролю (істотного впливу) з так званими структурами “Фондовий актив” або “Центральний брокер”.
Крім того, наголошується, що судячи з матеріалами, отриманими за результатами запиту депутата Верховної Ради Сергія Мушака до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, очевидно, що на біржі неможливо купити цінні папери за заниженою ціною, враховуючи жорсткі вимоги до ціноутворення НКЦБФР і фондову біржі “Перспектива”.
Відзначимо, раніше в ЗМІ повідомлялося, що після перепродажу двох пакетів ОВДП на 4,7 млн доларів компанії “Терра Інвест” кошти потрапили в інвестфонд з групи ICU, серед власників якої була глава Нацбанку Валерія Гонтарєва.
Як повідомляло агентство, 15 жовтня 2015 власниками ВАТ “Біржова група” Перспектива “, якій належить майже 95% ВАТ” Фондова біржа “Перспектива”, стали 2 фізичні особи, резидента України.
Згідно з новою структурою власності, директору біржової групи Ірині Філіпській належить 50% акцій, Сергію Антонову – 50% мінус 1 акція.
Таким чином, завершено плановий процес консолідації власності.
Раніше власниками групи були Філіпська (49%) і ВАТЗНВКІФ” Форвард “(51%), одноосібним власником якого, у свою чергу, було одне юридична особа, резидент України.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас