IT-бізнес очолив топ сфер, де роботодавці готові платити більше, ніж хочуть здобувачі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IT-бізнес очолив топ сфер, де роботодавці готові платити більше, ніж хочуть здобувачі

Особисті фінанси
2236
Згідно з дослідженням rabota.ua, в середньому здобувачі хочуть заробляти 6631 грн, а роботодавці готові давати не більше 6 537 грн. Різниця невелика, але якщо дивитися окремо по професійних сферах, то вона досягає навіть більш 6000 грн.
Що стосується безпосередньо IT, то середня зарплата по вакансіях становить 19288 грн, в той час, як здобувачі хочуть в середньому на 16 375 грн. Різницю майже в 3000 грн можна пояснити бажанням роботодавця найняти більш досвідченого співробітника – мідла або синіора, у той час, як представлені на порталі резюме в більшості Джун.
Друге місце в рейтингу зайняли вакансії для студентів, де в середньому пропонують на 2150 грн більше, ніж запитують здобувачі на початку кар’єри. Швидше за все, це пов’язано з великою конкуренцією за цінних молодих фахівців. Компанії мотивують кадри не просто перспективами зростання, але також пропонують гідну зарплату – в середньому 5470 грн.
Топ-менеджмент виявився в протилежній ситуації. У цій сфері здобувачі в середньому хочуть отримувати на 6573 грн більше, ніж готові запропонувати роботодавці. Правда, директорів часто шукають не в інтернеті і тим більше, намагаються не оголошувати зарплату відразу.
Крім того, топ-менеджмент, як і більшість претендентів не з IT, намагається уберегтися від інфляції і прив’язати свою зарплату до валюти.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас