Нацбанк за зниження ставки податку на доходи від депозитів при одночасному підвищенні ставок на інші пасивні доходи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк за зниження ставки податку на доходи від депозитів при одночасному підвищенні ставок на інші пасивні доходи

Кредит&Депозит
5435
Національний банк виступає за зниження ставки податку на доходи від депозитів з 20% до 15% при одночасному підвищенні ставок на інші пасивні доходи.
Про це написав заступник голови НБУ Дмитро Сологуб.
На думку Нацбанку, ставка податку на доходи від депозитів фізичних осіб на рівні 20% є занадто високою і не сприяє поверненню вкладників у банківську систему, незважаючи на її поступове очищення.
“Тому ми пропонуємо знизити цю ставку до 15% з одночасним підвищенням ставок на інші види пасивних доходів, що буде компенсувати негативний ефект від зниження ставки податку на доходи по депозитах”, – вважає Сологуб.
Він додав, що нинішній рівень ставки податку має негативний вплив на кредитну діяльність банків.
Як повідомляло агентство, у липні 2014 Рада встановила єдину лінійну ставку оподаткування пасивних доходів у вигляді процентів з депозитів у розмірі 15%.
Оподатковується не тільки дохід від дивідендів, а й від облігацій, ощадних сертифікатів, сертифікатів фондів операцій з нерухомістю, іпотечних цінних паперів і дохід компаній з управління активами.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас