Apple витратить на розвиток $15 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple витратить на розвиток $15 млрд

Фондовий ринок
385
Apple має намір значно збільшити в наступному році інвестиції у виробництво, центри обробки даних, філії та роздрібну інфраструктуру. Якщо у 2015 фінансовому році капітальні витрати компанії склали $11,2 млрд, то в 2016 р. фінансування розвитку Apple зросте до $15 млрд.
Величезне зростання капітальних вкладень свідчить про нові проекти й заплановане зростання виробництва і продажів. Капіталовкладення відносяться до довгострокових інвестицій, які, як очікується, принесуть у майбутньому дохід, на відміну від оперативних витрат у процесі ведення бізнесу.
Настільки значне збільшення капітальних витрат, що становить 33% до показника попереднього фінансового року, що завершився у вересні, досить незвичне для Apple, доволі консервативної в підході до своїх витрат.
Всього п’ять років тому Apple витрачала на рік на капвкладення всього $2 млрд. У жовтні минулого року Apple повідомила, що очікує витратити на капітальні вкладення у наступному фінансовому році $12,4 млрд, зазначивши згодом, що було витрачено на $1,2 млрд менше, ніж було заплановано, за рахунок більш ефективного витрачання коштів на обладнання й споруди.
У 2013 році фінансовий директор компанії Apple Пітер Оппенгеймер (Peter Oppenheimer) зазначив, що частина витрат по цій статті пов’язана з придбанням обладнання для партнерів. Головним мотивом є зміцнення мережі постачальників, хоча Apple має від цього й інші вигоди.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас