У Таїланді будуть виробляти українські БТРи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Таїланді будуть виробляти українські БТРи

Казна та Політика
504
“Документ був підписаний в рамках участі української делегації в міжнародній виставці” Defense & Security 2015 “, що проходить в Бангкоку (Королівство Таїланд) … В рамках документа передбачена локалізація виробництва бронемашин сімейства БТР-3 на території Королівства Таїланд”, – йдеться в повідомленні прес- служби Ради національної безпеки і оборони України.
У РНБО також нагадали, що в даний час Україна в рамках українсько-тайського співробітництва поставляє до Таїланду бронетранспортери, танки, машини підтримки та обслуговування.
“Налагодження такого виробництва – це можливість отримати не тільки додаткові фінансові надходження для України, але й оновити існуючі потужності з виробництва та модернізації військової техніки для власних потреб. Крім того, це стане чудовою можливістю зміцнити позиції України в азіатському регіоні”, – зазначив у коментарі журналістам Гладковський.
Вчора концерн “Укроборонпром” повідомляв, що під час виставки в Бангкоку міністр оборони Степан Полторак обговорив зі своїм таїландським колегою питання спільного виробництва бронетехніки. Зокрема мова йшла про БТР-3Е1, який сьогодні виробляє “Укроборонпром”.
Нагадаємо, в серпні 2007 року харківський завод ім. А.Морозова виграв тендер Збройних сил Таїланду на поставку бронетехніки. У наступному році підписали контракт, згідно з яким українська компанія повинна була поставити протягом трьох років 96 БТР-3E1 на загальну суму $ 123 млн, але графік був зірваний.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас