Фонд гарантування вкладів почне виплати вкладникам банку "Фінанси та Кредит" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд гарантування вкладів почне виплати вкладникам банку "Фінанси та Кредит"

Кредит&Депозит
3883
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) 4 листопада почне виплати вкладникам-фізичним особам неплатоспроможного банку “Фінанси та Кредит” через установи державного Ощадбанку, Першого українського міжнародного банку, Альфа-Банку (усі – Київ) і банку “Південний” (Одеса), повідомив ФГВФО на веб-сайті.
Згідно з повідомленням, виплати здійснюватимуться за договорами, термін дії яких закінчився до 1 листопада, і за договорами поточного банківського рахунку в розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день початку процедури виведення Фондом банку з ринку, але не більше 200 тис. грн.
Про терміни та порядок виплати вкладникам, термін дії договорів яких закінчується після 1 листопада, а також за договорами карткового банківського рахунку ФГВФО оголосить додатково.
Раніше повідомлялося, що ФГВФО 18 вересня ввів адміністрацію в банк “Фінанси та Кредит”, який Національний банк України визнав неплатоспроможним 17 вересня.
Банк “Фінанси та Кредит” засновано в 1990 році. Його основним бенефіціаром виступає український бізнесмен, народний депутат, мажоритарій і CEO гірничорудної компанії Ferrexpo Костянтин Жеваго.
За даними НБУ, за розміром загальних активів на 1 липня 2015 банк займав 10-е місце (38,88 млрд грн) серед 127 діючих у країні банків. Його зобов’язання перед фізособами на цю дату були рівні 16,98 млрд грн, у тому числі у валюті – 11,61 млрд грн..
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас