Українські інтернет-магазини звинувачують «Укрпошту» в монополізації міжнародних відправлень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські інтернет-магазини звинувачують «Укрпошту» в монополізації міжнародних відправлень

Фондовий ринок
872
Український державний поштовий оператор намагається монополізувати ринок міжнародних відправлень. Це може серйозно позначитися на розвитку інтернет-торгівлі в країні, впевнені в Асоціації рітейлерів України.
У Верховній Раді зараз розглядають новий законопроект «Про внесення змін до статті 233 Митного кодексу України», який, на думку українських e-commerce рітейлерів, передбачає тотальну монополізацію ринку послуг поштового зв’язку в частині пересилання міжнародних поштових відправлень. Зокрема, законопроект залишає право тільки УДППЗ «Укрпошта» визначати місця міжнародного поштового обміну (ММПО), у той час як приватні оператори поштового зв’язку таке право втратять.
“При цьому «Укрпошта» не має ні достатньої матеріально-технічної бази, ні людського ресурсу для одноосібного присутності на ринку міжнародних поштових відправлень. А також не передбачає порядок і критерії співробітництва «Укрпошти» з іншими операторами поштового зв’язку у використанні ММПО “, – повідомляється на сайті Асоціації рітейлерів України.
За словами генерального директора інтернет-магазину Lamoda.ua Катерини Микули, подібного роду зміни можуть призвести до того, що компанія не зможе гарантувати терміни з доставки та якість обслуговування. «Якщо ми не зможемо гарантувати належний сервіс, то ризикуємо зовсім піти з ринку і перестати продавати товари українським споживачам».
Як повідомляє Президент Української асоціації директ-маркетингу Валентин Калашник, цей документ підготовлений юристами «Укрпошти», і всі свої зауваження гравці ринку повинні надсилати на адресу «Укрпошти». «Не може оператор з часткою в 36% визначати як працювати всім», – вважає Калашник.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас