Медики планують використовувати "теплові гранати" для лікування ракових пухлин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медики планують використовувати "теплові гранати" для лікування ракових пухлин

Технології&Авто
472
Команда вчених під керівництвом Костаса Костарелоса з Манчестерського університету розробила спеціальну упаковку для протиракових ліків.
Медичні препарати упаковуються в крихітні бульбашки жиру, так звані ліпосоми. Медики змінили структуру ліпосом таким чином, що їх стабільність початку залежати від температури навколишнього середовища. Вони зберігають свою цілісність при нормальній температурі тіла, а при нагріванні – “вибухають”.
За словами Костарелоса, “ліпосоми можуть безпечно подорожувати всередині тіла пацієнта, несучи ліки до ракової пухлини. Після того, як вони досягнуть” гарячої точки “, ліки виплеснуться назовні. Це дозволяє нам більш ефективно транспортувати ліки до пухлини, скорочуючи шкідливий вплив препарату на здорові клітини “.
На даний момент вони вибухають при температурі 42 градуси Цельсія.
Подібний спосіб лікування особливо ефективний для пухлин на поверхні тіла, які легко нагріти. Також підвищити температуру тіла вчені пропонують за допомогою ультразвуку або спеціальних зондів. Даний метод лікування вже успішно протестований на мишах.
Раніше повідомлялося про те, що вченим вдалося перетворити злоякісні пухлини молочної залози і сечового міхура в доброякісні. Дослідники вірять, що зможуть подібним чином “відключати” рак і на інших ділянках тіла людини.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас