Нараховані в неопалювальний період субсидії будуть перераховуватися на опалювальний сезон автоматично, - Яценюк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нараховані в неопалювальний період субсидії будуть перераховуватися на опалювальний сезон автоматично, - Яценюк

Особисті фінанси
328
Кабінет міністрів України ухвалив рішення, згідно з якими субсидії на покриття вартості житлово-комунальних послуг, нараховані в неопалювальний період, автоматично перераховуються на опалювальний період, запевнив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.
“Для того, щоб субсидії оформлялися набагато швидше, Кабінет міністрів України прийняв рішення, за яким субсидії, які були нараховані в неопалювальний період, автоматично перераховуються на опалювальний період, без надання додаткових заяв, декларацій і будь-яких довідок”, – сказав А.Яценюк.
“Тому що одна субсидія була призначена в неопалювальний сезон, а інший розмір субсидії призначається, коли розпочався опалювальний сезон”, – пояснив він.
Прем’єр нагадав, що минулого року оформили субсидії 450 тис. українських сімей, а нинішньому їх отримує кожен третій українець.
“Таких є 3,8 млн українських сімей. Ми очікуємо, ще близько 1 млн українських сімей звернуться за субсидіями”, – зазначив А.Яценюк.
Глава уряду також нагадав, що Кабмін розгорнув програму енергоефективності по видачі т.зв. “теплих кредитів”, частина з яких компенсується за рахунок коштів держбюджету.
“Якщо ви берете кредит на котел, утеплення будинку або на нові вікна, то держава компенсує від 20 до 60% такого кредиту”, – зазначив А.Яценюк, додавши, що такі кредити вже отримали 60 тис. сімей у загальній сумі на 800 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас