Рахунки за опалення можуть "прив'язати" до температури повітря — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рахунки за опалення можуть "прив'язати" до температури повітря

Особисті фінанси
3347
В уряді створено робочу групу, яка розробляє механізм прив’язки рахунків за опалення до температури повітря.
Про це увечері 1 листопада в “10 хвилинах з прем’єр-міністром” заявив глава уряду Арсеній Яценюк.
“Це має стати відповідальністю теплокомуненерго – зменшувати обсяги споживання природного газу, зменшувати температуру теплоносія і відповідним чином зменшувати рахунок за опалення вашої квартири, а не опалювати атмосферу за ваші гроші”, – заявив Яценюк.
Він додав, що зараз, яка б не була температура на вулиці – “батареї червоні, відкриваємо вікна, і рахунки отримуємо за те, що опалюється атмосфера”.
“Так відбувається тому, що теплокомуненерго зацікавлені в тому, щоб спалити якомога більше газу і виставити якомога вище рахунок”, – заявив Яценюк і додав, що уряд пропонує прив’язати рахунок, який отримують громадяни, до температури зовнішнього повітря.
Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів встановив соціальні нормативи споживання компослуг в межах яких надаються пільги або субсидії.
Згідно з постановою, на послуги централізованого теплопостачання, для абонентів, житлові будинки яких обладнані будинковими та / або квартирними лічильниками тепла встановлений соціальний норматив – 0,0548 Гкал на 1 квадратний метр опалювальної площі на місяць в опалювальний сезон.
При цьому, документ також встановлює коригуючі коефіцієнти для 1-2-поверхових, 3-4-поверхових будівель та будівель в 5 і більше поверхів у розрізі регіонів для розрахунку витрат теплової енергії, електричної енергії, природного газу та інших видів палива необхідних для опалення.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас