Марокко стане найбільшим центром сонячної енергетики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Марокко стане найбільшим центром сонячної енергетики

Світ
686
Враховуючи географічне положення Африки, вона має величезний потенціал для розвитку сонячної енергетики. Поки що багато країн цього континенту не можуть собі дозволити будівництво сонячних електростанцій, оскільки це вимагає чималих вкладень. Але поїзд поволі рушає з місця. Яскравим прикладом перспективності розвитку сонячної енергетики служить проект Марокко зі зведення в Сахарі найбільшої в світі концентрованої сонячної електростанції.
У центрі уваги — місто Уарзазат, в якому розміщена одна з найбільших кіностудій в світі. Тепер цей регіон стане відомим не тільки своїм «голлівудом», але і також зможе удостоїтися звання одного з найбільш «зелених» міст світу. Тут поряд з гідроелектростанцією і вітряними установками буде побудований цілий комплекс з чотирьох сонячних електростанцій. До 2020 року Марокко планує половину своїх потреб в енергії задовольняти з допомогою таких відновлюваних джерел. Можливо, частина енергії буде навіть експортуватися до Європи.
Перша фаза проекту, яка отримала ім’я Noor 1, завершиться вже в листопаді. Нові електростанції будуть використовувати так звану дзеркальну технологію, яка дорожча від традиційних фотоелектричних комірок і не отримала такого поширення. Такі дзеркальні модулі використовуються, наприклад, в одній з найбільших сонячних електростанцій США Іванпа. Дзеркальна технологія дозволить виробляти енергію навіть уночі.
Новий комплекс за площею можна буде порівняти зі столицею Марокко. Чотири електростанції в сукупності зможуть генерувати 580 мегават, чого достатньо для забезпечення електроживленням мільйона домогосподарств. Перша електростанція комплексу, Noor 1, буде генерувати 160 МВт.
За матеріалами:
the guardian
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас