Fitch підтвердило рейтинг компанії Пінчука — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підтвердило рейтинг компанії Пінчука

Фондовий ринок
485
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) трубно-колісної компанії «Інтерпайп» на рівні «RD» (обмежений дефолт).
Про це повідомляється в прес-релізі агентства.
Крім того, рейтинг єврооблігацій емітента з погашенням в 2017 році підтверджений на рівні «C», рейтингом зворотності активів за облігаціями – на рівні «RR5».
Fitch нагадує, що довгостроковий РДЕ компанії був знижений до рівня «RD» в листопада 2013 року після допущеного дефолту по платежах.
«Процентні виплати за боргом більше не здійснюються. Компанія продовжує переговори з групою своїх кредиторів про реструктуризацію виплат основної суми боргу. Відповідно до пропонованого графіком переговорів Interpipe Limited повинна зробити офіційну пропозицію банкам і власникам облігацій до кінця 2015 року », – повідомляється в документі.
Крім того, Fitch відзначає, що Interpipe Limited – холдингова компанія трубно-колісної компанії (ТКК), як і раніше веде діяльність в дуже непростій середовищі для продажів в своїх ключових сегментах: труб і залізничних коліс. Експерти агентства очікують, що виручка Interpipe Limited за підсумками 2015 року становитимуть $ 700-800 млн., EBITDA – $ 60-75 млн.
У той же час слабкість кінцевих ринків, за даними агентства, кілька згладжується зниженням операційних витрат за рахунок падіння курсу гривні та програм скорочення витрат у самої компанії. «Постійні витрати впали на 35% у першому півріччі 2015 до аналогічного періоду минулого року», – звертає увагу Fitch.
У прес-релізі також повідомляється, що станом на кінець червня 2015 грошові кошти компанії становили близько $ 15 млн за відсутності невибраних безвідкличних кредитних ліній.
«Так як весь борг групи класифікується як поточний, зважаючи на попередній дефолт по платежах, ліквідність ТКК в майбутньому як і раніше залежить від переговорів з кредиторами про реструктуризацію боргу», – вважають аналітики.
Кінцевим власником Interpipe Limited є український бізнесмен Віктор Пінчук і члени його сім’ї.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас