Регулювання міжбанківської комісії: Наслідки для банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Регулювання міжбанківської комісії: Наслідки для банків

Фінтех і Картки
4939
В Європі платіжна індустрія перебуває під впливом декількох факторів, у тому числі регулювання міжбанківських комісій, які можуть суттєво змінити відносини між основними гравцями галузі.
Про вплив регулювання міжбанківської комісії на емітентів і еквайєрів пластикових карток розповів Марк Теммерман, директор Visa Europe по європейських операціях.
Банки, які випускають картки, повинні будуть по-новому оцінити свої карткові продукти, а фінустанови, які приймають карткові платежі через платіжні термінали, змушені будуть зіткнутися з ширшим використанням кредитних карт, особливо в районах, де приймання досі було обмежено.
Вплив на емітентів
— перегляд цінової політики на карткові продукти та рахунки
— раціоналізація використання декількох кредитних карток
— перегляд переваг і вартості преміальних карткових програм
— розробка нових послуг з доданою вартістю
— зростання безготівкових платежів
Банки, які докорінно переглянуть свій бізнес, зможуть отримати вигоду зі зниження міжбанківської комісії в довгостроковій перспективі. Їм доведеться знижувати витрати шляхом раціоналізації обробки, персоналізації карток та оптимізації боротьби з шахрайством.
Вплив на еквайєрів
Скорочення розриву між комісією на платежі з кредитної і дебетової картки призведе до більш широкого використання кредиток в тих місцях, де раніше ця опція була обмежена. Крім того, скорочення комісії спровокує такі зміни:
— зростання частки покупок в інтернет-магазинах
— перехід e-commerce в смартфон
— поширення дешевих пристроїв для прийому карткових платежів, у тому числі з мобільних телефонів і планшетів через mPOS-термінал.
Конкуренція на ринку прийому карткових платежів підвищиться у зв’язку з поліпшенням умов для еквайєрів в управлінні транскордонною торгівлею, а також підвищенням прозорості торгового ціноутворення.
Як емітентам, так і еквайєрам буде складно пристосуватися до регулювання міжбанківської комісії. Регулятори різко змінили основні компоненти бізнес-моделі. Втім, вони дали галузі можливість провести масштабну реорганізацію і вийти на новий рівень.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас