Суд визнав законною приватизацію Ахметовим 25% "Дніпроенерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд визнав законною приватизацію Ахметовим 25% "Дніпроенерго"

Фондовий ринок
268
Київський апеляційний господарський суд скасував рішення Господарського суду Києва, який визнав незаконною приватизацію 25% акцій енергогенеруючої компанії “Дніпроенерго” холдингової компанії Dtek Holdings Limited.
Про це йдеться в постанові суду від 22 жовтня 2015 року.
У постанові суду зазначається, що прокуратура не надала доказів, що свідчать про правомірність заявлених їй вимог.
“Разом з тим доводи апеляційних скарг підтвердилися при розгляді даної справи, що в свою чергу свідчить про неповне з’ясування місцевим господарським судом обставин, що мають значення для справи, а також невірному застосуванні норм матеріального і процесуального права при вирішенні спору”, – йдеться в рішенні суду .
Враховуючи вищесказане, суд постановив апеляційні скарги Dtek Holdings Limited і ВАТДТЕК Дніпроенерго” на рішення Господарського суду міста Києва від 30 липня 2015 задовольнити.
Як відомо, 30 липня Господарський суд Києва скасував приватизацію 25% акцій енергогенеруючої компанії “Дніпроенерго” (Запоріжжя).
Як повідомлялося 12 березня 2012 року Фонд державного майна продав холдинговій компанії групи ДТЕК DTEK Holdings Limited 25% акцій “Дніпроенерго” за 1 179 700 000 гривень.
ДТЕК стала єдиною компанією, яка подала заявку на участь у конкурсі з продажу 25% “Дніпроенерго”.
“Дніпроенерго” об’єднує Запорізьку, Криворізьку і Придніпровську ТЕС сумарною встановленою електричною потужністю 8,185 ГВт.
ДТЕК створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи “Систем Кепітал Менеджмент” (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас