Nissan розповіла про прототип робомобіля на базі Leaf — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nissan розповіла про прототип робомобіля на базі Leaf

Технології&Авто
532
Компанія Nissan продемонструвала новітній прототип автомобіля з системою автопілотування: машина побудована на основі повністю електричної моделі Leaf.
Використовувана платформа носить назву Piloted Drive 1.0. Автопілот покладається в роботі на численні сенсори, розташовані по периметру кузова. У їх число входять 12 відеокамер, чотири лазерних сканера, п’ять радарів, ультразвукові датчики та ін. Таке оснащення укупі з бортовим комп’ютером дозволяє в режимі реального часу формувати високоточну карту навколишнього простору з кутом огляду в 360 градусів.
При русі в режимі автопілота машина може міняти смугу, здійснювати обгони, вливатися в загальний потік з прилеглою дороги та виконувати інші маневри. Nissan запевняє, що платформи Piloted Drive 1.0 викликає у знаходяться в салоні автомобіля людей відчуття, що за кермом знаходиться досвідчений водій.
Передбачається, що в комерційних моделях Nissan кошти автопілотування будуть впроваджуватися поетапно. Так, до кінця наступного року буде реалізований самоврядний режим при русі в пробках, а також система повністю автоматичного паркування. У 2018-му автомобілі компанії зможуть самостійно міняти смугу руху. Повноцінний автопілот планується вивести на ринок орієнтовно в 2020 році.
За матеріалами:
autonews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас