Сінгапур залишається найкращим місцем для бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сінгапур залишається найкращим місцем для бізнесу

Світ
797
Світовий банк опублікував щорічний рейтинг країн щодо якості ділового клімату.
За даними банку, Сінгапур десятий рік поспіль зберігає за собою статус країни з найкращим діловим кліматом.
У щорічному звіті Doing Business Австралія опустилася на 13-е місце, опинившись за межами топ-10. На її місце перейшла Швеція — минулого року країна посідала 11-ту сходинку. США залишилися на сьомій позиції, Японія опустилася на п’ять місць — до 34-го. Росія виявилася 51-ю у списку, піднявшись на 11 сходинок. Україна знаходиться на 83 місці. Китай піднявся на шість пунктів, до 84-го місця, Індія додала 12 пунктів і посіла 130-ю сходинку з 189 країн, включаючи Гонконг і Тайвань.
Діловий клімат кожної країни оцінювався за 11 показниками: легкість відкриття бізнесу, отримання дозволів на будівництво, доступ до електроенергії, простота отримання позикових коштів і т. д. У своєму звіті банк пише: країни, які посіли 30 перших місць, випередили інших завдяки правилам, які забезпечують «ефективну та прозору роботу компаній та ринків», а не через слабке регулювання.
Рейтинг привернув увагу прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді. Він поставив за мету до 2017-го опинитися в числі 50 кращих країн для ведення бізнесу.
З моменту створення рейтингу в 2003 році країни з низьким рівнем доходу поліпшили свої позиції сильніше, ніж країни з високим рівнем.
Директор групи загальносвітових показників Світового банку Аугусто Лопез-Кларос каже:
«У них є можливість орієнтуватися на діловий клімат в розвинених країнах. Вони починають переймати багато з найкращих методів».
Нова Зеландія посіла друге місце, за нею йдуть Данія, Південна Корея, Гонконг, Великобританія, США, Швеція, Норвегія і Фінляндія.
Країнами з гіршим кліматом виявилися Лівія, Південний Судан, Венесуела. Останнє місце посіла Еритрея.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас