«Захист від біологічної зброї» може забезпечити Tesla Motors вражаючі продажі кросовера Model X у Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Захист від біологічної зброї» може забезпечити Tesla Motors вражаючі продажі кросовера Model X у Китаї

Технології&Авто
1551
Продажі електромобілів Tesla Motors у Китаї ростуть досить швидко. За інформацією агентства Xinhua, тільки за третій квартал цього року в Китаї було продано 1345 електромобілів Tesla Motors. Це практично вдвічі більше від результату першого кварталу, коли було продано 797 електромобілів Tesla.
З приходом нещодавно представленого кросовера Model X на китайський ринок продажі Tesla Motors в цій країні можуть злетіти до ще не бачених висот.
У своєму нещодавньому інтерв’ю новинному агентству Xinhua засновник і глава Tesla Motors Ілон Маск поділився своїм прогнозом щодо часу, необхідного для того, щоб обсяги продажів компанії в Китаї і в США зрівнялися. За розрахунками Маска, це відбудеться в найближчі п’ять або шість років».
Відомий виробник електромобілів планує почати продавати кросовер Model X в Китаї вже в наступному році.
Безумовно, двері типу «крила сокола» є однією з головних відмінних особливостей Model X, але для Китаю тією самою родзинкою, яка, можливо, змусить багатьох вибрати саме цей автомобіль, стане режим зі смішною назвою Bioweapon Defense Mode.
Нагадаємо, автомобіль Tesla Model X оснащений дуже ефективною системою очищення повітря, що надходить всередину. Встановлені в Model X фільтри HEPA приблизно в 10 разів більші від фільтрів, які використовуються в сучасних автомобілях. Більше того, в машині навіть є кнопка, що включає спеціальний режим захисту від біологічної зброї. Під час презентації Model X Ілон Маск зазначив, що в цьому режимі за чистотою повітря салон автомобіля нічим не поступається звичайній операційній у клініці.
Як відомо, у Китаї проблема забруднення повітря стоїть особливо гостро. Згідно з даними останнього дослідження Каліфорнійського університету в Берклі, від захворювань, пов’язаних із забрудненням атмосферного повітря, в Китаї щорічно помирає 1,6 млн осіб. Це приблизно 4,4 тис смертей, пов’язаних із впливом забрудненого повітря, щодня.
Заможні китайці все більше переймаються проблемами забруднення землі, води і повітря в своїй країні, і готові платити за можливість уникнути негативних наслідків для свого здоров’я, купуючи більш екологічно чисті продукти, імпортовані з інших країн, і проводячи багато часу за кордоном.
Якщо все насправді так, як розповідав Ілон Маск, і система очищення Model X насправді здатна очищати повітря до рівня операційної лікарні, то новий кросовер Tesla Motors може користуватися дуже високим попитом серед китайської еліти.
Незважаючи на те, що в загальному обсязі поставлених в цьому році електромобілів Tesla (33 тис.), Китай займає всього 10%. Серединне царство є дуже важливим для подальшого зростання і процвітання бізнесу автовиробника із Силіконової долини.
Сильний ринок Китаю послабить надмірний тиск на ринки Північної Америки та Європи, від яких значною мірою залежать продажі Tesla.
Раніше Маск заявив, що Tesla Motors може почати виробляти свої електромобілі в Китаї в найближчі два роки, завдяки чому їх вартість в регіоні знизиться на третину.
За матеріалами:
Business Insider
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас