Бізнес погіршив оцінку інвестклімату України через корупцію (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес погіршив оцінку інвестклімату України через корупцію (дослідження)

Казна та Політика
1085
Компанії, які працюють в Україні, погіршили свою оцінку інвестиційного клімату в країні, свідчить щоквартальне дослідження Європейської бізнес-асоціації.
ЄБА кожні три місяці розраховує спеціальний індекс привабливості України. У третьому кварталі 2015 року він становив 2,56 бала з 5 можливих проти 2,66 бали кварталом раніше. Серед 98 компані-членів асоціації, які взяли участь в опитуванні, 89% висловили невдоволення станом інвестиційного клімату в країні. Топ-менеджери вважають, що рівень боротьби з корупцією не відповідає її розмірам, а реформи здійснюються повільно і мляво.
При цьому бізнес не вірить у світле майбутнє України в короткостроковій перспективі. Вже більше половини респондентів заявили, що бізнес-клімат в 4 кварталі залишиться без змін. У попередньому опитуванні песимістів було 41%.
“Відсутність реальних кроків у боротьбі з корупцією та почуття незахищеності перед законом – це дві проблеми, які турбують іноземне бізнес-співтовариство. Вони зупиняють нових інвесторів від вкладення коштів в Україну як перспективний ринок”, – прокоментувала результати дослідження виконавчий директор ЄБА Анна Дерев’янко.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас